nieuws

HSC'21 mag uitwedstrijd tegen FC Chabab overspelen

HSC'21
HSC'21
De wedstrijd tussen FC Chabab en HSC'21 moet opnieuw worden gespeeld. De KNVB heeft het duel in de zondag topklasse ongeldig verklaard, omdat Chabab - dat met 2-0 won - een speler opstelde die niet speelgerechtigd was.
Het gaat om Gino Felixdaal, die een duel eerder de rode kaart had gekregen. Ten onrechte; op videobeelden was te zien dat niet hij, maar een ploeggenoot de overtreding maakte. De rode kaart werd dan ook geseponeerd. De reglementen van de KNVB zeggen echter dat een speler na een rode kaart automatisch is geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd.
Felixdaal had dus niet mogen spelen tegen HSC'21 en daarom tekende de club uit Haaksbergen protest aan bij de KNVB. Die heeft HSC'21 vandaag in het gelijkgesteld: de 2-0 nederlaag wordt geschrapt en de wedstrijd moet helemaal worden overgespeeld.
Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk of Chabab bestraft wordt voor het opstellen van de niet-gerechtigde speler; het onderzoek van de KNVB naar de schuldvraag loopt nog.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.