nieuws

Liveblog Transferproat: Laatste dag transfermarkt

Het is vandaag de laatste dag dat de transfermarkt in het betaald voetbal open is. Traditioneel een drukke dag. Hieronder blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en de geruchten bij de vier Overijsselse clubs. Druk regelmatig op F5 om dit bericht te vernieuwen.
22:34 uur: De window is bijna gesloten. GA Eagles wacht nog op groen licht van de FIFA, maar Foeke Booy verwacht geen problemen met Andersen voor zondag. Azevedo is er nog niet bij tegen NEC. De trainer gaat naar eigen zeggen onder de wol. En dus besluiten wij ook langzamerhand deze blog. Mocht er nog een transfer komen, melden wij ons uiteraard weer.
21:15 uur: Edwin Lugt meldt dat het rond is met Azevedo:
20:34 uur: GA Eagles zou volgens Belgische media rond zijn met Azevedo van Leuven.
19:54 uur: Chris David maakt het seizoen definitief af in Engeland. De voormalig speler van FC Twente blijft bij Fulham.
18.50 uur: De laatste stand van zaken bij GA Eagles:

17.42 uur:

17.30 uur: Anco Jansen komt niet naar Go Ahead Eagles volgens Omroep Gelderland. 'Als zij het zo zien, moeten ze het zelf weten. Maar het kan niet zo zijn dat je altijd maar blijft. In het voetbal komen spelers en gaan ze. De situatie wordt er nu niet veel beter op', zegt Jansen tegen de omroep over De Graafschap, zijn huidige club.

17.00 uur:

16.58 uur:

16.51 uur:

16.33 uur: Volgens South Wales Evening Post wil Swansea City Nacer Chadli graag overnemen van Tottenham Hotspur. De Belg komt weinig in actie bij de Spurs en wil wellicht verder kijken met het oog op het WK van komende zomer.

16.28 uur:

16.18 uur: Paul Schabbink was vandaag bij het persmoment bij FC Twente. Daar gebeurde bijna niets op transfergebied, maar toch ging het er even over in het interview. Dat is hier te beluisteren.

16.04 uur:

15.25 uur: Nico Wantia was vanmiddag bij PEC Zwolle en sprak met Ron Jans. Het ging daarbij ook even over de transferperiode. Hier dat gesprek.
15.17 uur: Verslaggever Tijmen van Wissing sprak met trainer Foeke Booy van Go Ahead Eagles over de transfers bij de Deventer ploeg. Het gesprek is te beluisteren in het audiofragment.
15.11 uur: Zoals u hieronder leest is de nieuwe doelman Stephan Andersen inmiddels in Nederland en op weg naar Deventer. De Deventer ploeg heeft echter ook geïnformeerd naar Brian VandenBussche van sc Heerenveen. "Het was leuk dat Go Ahead aan mij dacht, ik zag het echt zitten", zegt Vandenbussche tegen de Leeuwarder Courant. "Maar de club wil me niet laten gaan."

15.08 uur:

14.57 uur: Doelman Remko Pasveer van Heracles Almelo vertrok afgelopen week bijna naar Vitesse. Paul Schabbink sprak hem vanmiddag voorbeschouwend op het duel tegen NAC Breda en sprak hem er kort over. Beluister het fragment hier.

14.39 uur:

14.35 uur: Toch nog aanvallende versterking voor Go Ahead Eagles?:

14.27 uur:

14.12 uur:

14.00 uur:

13.45 uur: Inmiddels is ook de lengte van het contract van Christian Dorda duidelijk. Hij tekende voor anderhalf jaar bij FC Utrecht.
13.34 uur: Srdjan Lakic, voormalig speler van Heracles Almelo, maakt de overstap van Eintracht Frankfurt naar 1.FC Kaiserslautern.
13.14 uur: Bij Heracles en Zwolle dus niets meer vandaag is de verwachting. In Deventer lijkt nog wel iets te gebeuren, maar ook in Enschede blijft het rustig volgens Leon ten Voorde van de Tubantia.
12.47 uur: De overgang van Christian Dorda naar FC Utrecht is rond. De verdediger komt over van Heracles Almelo en is zojuist goedgekeurd in de Domstad.

12.45 uur:

12.39 uur: PEC Zwolle gaat ervan uit dat Darryl Lachman deze winter in Zwolle blijft. De verdediger zit morgen gewoon bij de selectie voor het duel tegen Roda JC. Hij begint echter wel op de bank omdat hij net terug is van een blessure. De verwachting is dat er vandaag op transfergebied bij PEC Zwolle verder niets meer gaat gebeuren.
12.03 uur: PEC Zwolle versterkte zich vanochtend dus al met Trent Sainsbury. Ook over twee oud-spelers is er nieuws. Yanic Wildschut maakte de overstap van sc Heerenveen naar ADO Den Haag. Hij doet dat op huurbasis. Niklas Moisander wordt in verband gebracht met Everton. De verdediger van Ajax zou dan de vervanger worden van John Heitinga.

11.48 uur:

11.44 uur: In Enschede lijkt het vandaag rustig te blijven. Maar wellicht dat er toch nog enkele spelers vertrekken van Jong FC Twente. Tim Breukers is één van hen, de rechtsback komt weinig aan spelen toe bij de Enschedeërs. Zaakwaarnemer René Wagelaar geeft in de TC/Tubantia aan dat de verdediger tegen een aannemelijk bod mag vertrekken.
11.21 uur: Trent Sainsbury, de nieuwe verdediger van PEC Zwolle, geeft op Twitter aan dat hij zijn best gaat doen in Zwolle en ervan gaat genieten.
11.10 uur: Luuk de Jong maakte deze week de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Newcastle United. De voormalig aanvaller van FC Twente wordt verhuurd aan de Engelse club. Hij hoopte zelf door de schorsing van Loïc Rémy zaterdag tegen Sunderland in de basis te starten, maar die kans is klein volgens manager Alan Pardew. "Luuk heeft weinig wedstrijdritme en dat heb je wel nodig in de Premier League", aldus Pardew in The Guardian.
Foto: Twitter Newcastle United
10.43 uur: Er is nog onduidelijkheid over de overgang van Darryl Lachman van PEC Zwolle naar FC Twente. De verdediger gaat in de zomer transfervrij naar Enschede, maar de mogelijkheid bestaat dat hij vandaag ook al vertrekt. Verslaggever Nico Wantia sprak hem gisteren. Dat gesprek is hier te beluisteren.
10.20 uur: Jaap Stam blijft volgens Marc Overmars in ieder geval dit seizoen bij Ajax. De assistent-trainer uit Zwolle wordt gelinkt aan het AC Milan van Clarence Seedorf, maar de Amsterdammers willen hem niet laten gaan. "Een tweede Jaap Stam vind je immers niet", zegt de technisch directeur van Ajax in AD Sportwereld. "We willen graag dat hij blijft. Aan de andere kant denken we ook mee met zowel spelers als trainers. Maar we zullen Jaap niet voor een appel en ei laten vertrekken."
10.13 uur: Ramon Leeuwin stond naar verluidt in de belangstelling van PEC Zwolle en FC Twente. Hij komt echter niet over van SC Cambuur volgens AD Sportwereld. De club heeft de optie in zijn contract gelicht en daardoor staat hij tot medio 2015 onder contract in Leeuwarden.
10.04 uur: Volgens Wouter Rutgers van Go Ahead Eagles is de overgang van Andersen groot nieuws in Denemarken.
9.58 uur: De club versterkte zich gisteravond al definitief met de Deense doelman Stephan Maigaard Andersen.
9.57 uur: Ook in Deventer staat nog wat te gebeuren vandaag. GA Eagles-watcher Tijmen van Wissing merkte gisteravond op dat Anco Jansen wellicht toch overkomt van De Graafschap.
9.50 uur: De eerste transfer van de laatste transferdag is een feit. Trent Sainsbury komt PEC Zwolle versterken.
9.50 uur: Goedemorgen en welkom. Volg hier alles op Overijssels transfergebied vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.