nieuws

Burgemeesters bieden manifest wietteelt aan, minister houdt vast aan beleid

Zo'n 30 burgemeesters en wethouders, waaronder uit Zwolle en Enschede, hebben vanochtend een manifest aangeboden aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Daarin roepen ze op om het gereguleerd telen van wiet toe te staan. Minister Opstelten gaf meteen aan dat hij niets ziet in het manifest.
Burgemeester Den Oudsten van Enschede wist al dat Opstelten zo tegen gereguleerde wietteelt aankijkt. "Maar naast het aanbieden van het manifest, roepen we de Tweede Kamer op om ruimte te maken voor experimenten op lokaal niveau. De Tweede Kamer bepaalt uiteindelijk met welk mandaat het kabinet aan het werk gaat."

"Hij moet zien dat het zo niet langer kan"

Den Oudsten begrijpt dat Opstelten binnen de kaders van de mogelijkheden nu zegt dat er gewoon geen mogelijkheid is om de wens van de burgemeesters te vervullen. "Maar hij moet ook zien dat het zo niet langer kan. We hebben geen grip op de aanvoer, die nu via georganiseerde criminaliteit loopt. Dat moeten we niet willen."
De huidige werkwijze ondermijnt de samenleving op lokaal niveau. "Opstelten moet echt nadenken over een ander type beleid, waarbij je beter reguleert". Opstelten is over drie weken samen met Den Oudsten bij de voetbalwedstrijd FC Twente-Feyenoord. "Dan praten we ongetwijfeld verder over dit onderwerp", aldus Den Oudsten.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.