nieuws

Thanasis Karagounis voor het eerst in basis bij PEC Zwolle

Thanasis Karagounis maakt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn basisdebuut voor PEC Zwolle.
De Griek, die deze maand werd overgenomen van Atromitos, begint als rechteraanvaller. Mustafa Saymak komt 'op tien' te spelen en Jesper Drost moet plaatsnemen op de bank.

Lachman

PEC Zwolle gaat ervan uit dat Darryl Lachman het seizoen afmaakt in de provinciehoofdstad. De verdediger zit dan ook 'gewoon' bij de wedstrijdselectie, omdat hij weer hersteld is van zijn hamstringblessure. Lachman begint wel op de bank, omdat hij nog wedstrijdritme mist.
PEC Zwolle boekte vorige week een belangrijke overwinning op NAC Breda (2-1). Die zege heeft de ploeg teruggebracht in het linkerrijtje en was ook in mentaal opzicht een opsteker.

Lekker kunnen voetballen

Trainer Ron Jans: "Je merkt de hele week dat er meer vertrouwen en meer leven in de ploeg is gekomen. Dat moeten we nou doorzetten, want dat voelt natuurlijk heel goed. Het zou heel mooi zijn als we in de komende maand zulke resultaten boeken dat we daarna lekker kunnen voetballen en minder naar beneden hoeven te kijken. Ik denk dat we daar ook het sterkst in zijn."
Tegenstander Roda JC is de nummer vijftien van de eredivisie, maar heeft slechts drie punten minder dan PEC Zwolle. Het duel in het IJsseldelta stadion begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van WK-arbiter Björn Kuipers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.