nieuws

Schade door gravende honden aan dijken, waterschap waarschuwt baasjes

Graafschade
Graafschade
Honden die enthousiast beginnen te graven in het gras op dijken, veroorzaken jaarlijks duizenden euro's schade. Waterschap Groot Salland wil dat eigenaren hun honden beter in de gaten gaan houden en heeft daarom waarschuwingsborden geplaatst.
De schade ontstaat als de honden graven in de graszoden op de dijken. Het klinkt onschuldig maar volgens het Waterschap is een goede grasmat belangrijk om de dijk te beschermen tegen het water. Elke keer dat een hond begint te graven op een kwetsbare plek moet het waterschap in actie komen en het gat aanvullen met klei en opnieuw inzaaien. Daarna duurt het nog vaak een jaar of twee voordat er een nieuwe degelijke grasmat is ontstaan. 
Het waterschap hoopt dat mensen hun hond beter in de gaten houden. Daarom zijn meerdere waarschuwingsborden geplaatst. De borden staan aan het Beekmanpad in Zwolle, op de dijk bij Holthagen in Zwolle, wandelpad bij Bellingeweer in Dalfsen, het fietspad op de dijk tussen Zwolseweg en Roland Holstlaan bij Deventer en op de dijk langs de Schipbeek in Deventer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.