FC Twente Vrouwen wint nipt, PEC Zwolle ruim onderuit

Van de Sanden kopt Twente naar winst
De vrouwen van FC Twente hebben vanavond in de slotfase een overwinning behaald in de BeNe League. Telstar werd ternauwernood met 2-1 verslagen.
De bezoekers kwamen in het eerste bedrijf snel op voorsprong via Dominique Vugts. FC Twente-aanvoerder Anouk Dekker deed vlak voor rust wat terug via een benutte strafschop. Tien minuten voor tijd leek Maayke Heuver de zege binnen te slepen, maar de spelmaakster miste een strafschop. Toch bleef nieuw puntenverlies uit voor FC Twente. Shanice van de Sanden kopte alsnog de 2-1 binnen. Hierdoor blijft FC Twente druk houden op koploper Standard Luik.
PEC Zwolle verliest van Luik
PEC Zwolle had naast zichzelf ook FC Twente een goede dienst kunnen bewijzen. Maar de vrouwen van Zwolle waren vanavond niet opgewassen tegen koploper Standard Luik. De ploeg van trainer Sebastiaan Borgardijn verloor uiteindelijk ruim van de Belgische bezoekers, 0-5. PEC Zwolle blijft hierdoor elfde in de BeNe League.