nieuws

Huisartsenvervoer in Twente verandert, 37 chauffeurs in onzekerheid

Huisartsenvervoer verandert in Twente
Huisartsenvervoer verandert in Twente
37 huisartsenchauffeurs uit Twente verkeren in onzekerheid over hun baan. De stichting waar ze in dienst zijn wordt opgeheven. Het vervoer is te duur.
De chauffeurs vervoeren de huisartsen 's avonds, 's nachts en in de weekenden naar patiënten. Ook assisteren ze de huisartsen bij de patiënten thuis. Ze zijn in dienst bij de Stichting Acute Zorg Mobiel Twente en vallen onder de cao voor ambulancezorg. Huisartsen krijgen een bepaald budget vanuit de zorgverzekeraars voor het vervoer van huisartsen naar patiënten. Volgens bestuurslid Huizinga van de stichting is dat budget niet genoeg om de kosten op de huidige manier te dekken.

Vrees voor achteruitgang

Het is de bedoeling dat de chauffeurs worden overgenomen door het bedrijf Meditaxi en onder de taxi-cao gaan vallen. Een aantal chauffeurs vreest dat ze er flink op achteruit gaan. Zo zal de onregelmatigheidstoeslag minder worden. Stichtingsdirecteur Van der Worp zegt dat de kwaliteit van het huisartsenvervoer absoluut niet zal lijden onder de verandering. Het is niet bekend wanneer de chauffeurs overgaan naar een nieuwe werkgever.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.