nieuws

PEC Zwolle wint in eigen huis van Roda JC

PEC Zwolle heeft zaterdagavond het thuisduel tegen Roda JC tot een goed einde gebracht. In het IJsseldelta Stadion werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Ron Jans.
De eerste kans van het duel was voor Van Hintum, maar zijn vrije trap ging over. Na een kleine twintig minuten was het wel raak. Thomas was alert bij een hoekschop en gleed de 1-0 achter Kurto. Kort voor rust kreeg Donald een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot net naast en dus was de ruststand 1-0.
De tweede helft begon met een kans voor Van Hintum, maar hij schoof naast. Aan de andere kant werd het gelijk. Donald tikte de 1-1 achter Boer. De thuisploeg kwam echter opnieuw op voorsprong. Fernandez scoorde vanaf de strafschopstip. In de blessuretijd besliste Benson het duel door de 3-1 binnen te schieten en dat was ook de eindstand in Zwolle.

PEC Zwolle - Roda JC 3-1

1-0 Thomas (19)
1-1 Donald (62)
2-1 Fernandez (77/strafschop)
3-1 Benson (90+2)
Arbiter: Kuipers
Geel: Paulissen, Klich, Biemans
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (Lachman/46, Gravenbeek/67), Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich, Thomas, Saymak (Benson/73), Karagounis, Fernandez.
Roda JC: Kurto, Monteyne (Ramos/88), Biemans, Luijckx, Van Peppen, Sutchuin Djoum, Kali, Donald, Paulissen (Höcher/81), Skourtai (Pluim/64), Hupperts.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.