nieuws

Melkbussofoon Rouveen opent afscheidsfeest Beatrix

Melkbussofoon in Ahoy
Melkbussofoon in Ahoy
Trommelaars uit Staphorst en Rouveen hebben vanavond het spits afgebeten voor het afscheidsfeest voor prinses Beatrix in Ahoy Rotterdam. Met hun zogenoemde melkbussofoon gaf de groep het eerste optreden van de avond.
In eerste instantie zou op 14 september het afscheidsfeest al plaatsvinden, maar door het overlijden van prins Friso werd dat uitgesteld naar vandaag. In Rotterdam wordt een groot feest gehouden waarbij Nederlanders de kans krijgen om afscheid te nemen en de voormalig vorstin kunnen bedanken. Voor de gelegenheid is de melkbussofoon beschreven met de tekst 'Beatrix Bedankt', gemaakt uit letters van stipwerk.
De melkbussofoon is een creatie van Hans van Dongen uit Rouveen, die samen met zijn vrouw Cindy grondlegger is van het Muzikaal Educatief Centrum in Rouveen. Van Dongen werd vorig jaar gebeld door de producent van de afscheidsshow en kwam met het idee voor het bijzondere muziekinstrument. De inwoner van Rouveen besloot speciaal voor Beatrix een 3,5 minuten durend muziekstuk te schrijven voor de melkbussen, potten, pannen, kannen, emmers en klompen.
Tijdens het optreden in Ahoy werd Van Dongen geassisteerd door zijn zonen, zijn vader en drie drumleerlingen uit Staphorst en Rouveen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.