nieuws

Inbraken wijk Veeneslagen Rijssen gedaald, burgerwacht gaat door

Burgerwacht in de wijk Veeneslagen in Rijssen
Burgerwacht in de wijk Veeneslagen in Rijssen
Het aantal woninginbraken in de wijk Veeneslagen is flink verminderd sinds de invoering van een burgerwacht. Toch is dat voor de burgerwacht geen reden om zichzelf op te heffen: afgelopen weekend werd ondanks de surveillance ingebroken in vijf auto's.
Veeneslagen had in de eerste maanden van 2013 te maken met een reeks inbraken. Toen eind mei zes keer werd ingebroken in één nacht, waren enkele buurtbewoners het zat en begonnen ze een burgerwacht. In de zomermaanden liepen koppels hoofdzakelijk 's nachts door de wijk, in de donkere dagen wordt er ook 's avonds gesurveilleerd.
Met succes, zo concludeert de burgerwacht zelf. Tot augustus 2013 werd er 31 keer ingebroken in de wijk Veeneslagen. Sinds de invoering van de burgerwacht werd er nog slechts één keer ingebroken en was er in één geval sprake van diefstal uit een woning.
Inbraakvrij is de wijk nog niet, afgelopen weekend waren vijf auto's doelwit van inbrekers. En ook eerder waren er auto-inbraken. De burgerwacht wordt daarom voorlopig niet opgeheven. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog altijd aanmelden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.