nieuws

Bestuurder rijdt tegen boom bij wegafsluiting Stroïnkweg Steenwijkerwold

Op de A.F. Stroïnkweg bij Steenwijkerwold is vanmorgen een auto van de weg geraakt. Dat gebeurde op een afgesloten deel van de weg. De bestuurder is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
De bestuurder reed in de richting van de Hesselingendijk toen hij er na een paar kilometer achter kwam dat een grote graafmachine voor wegwerkzaamheden de weg blokkeerde. Ondanks hevig remmen wist de bestuurder niet op tijd tot stilstand te komen. Hij raakte met zijn auto een boom, vloog langs de graafmachine en kwam tegen een tweede boom tot stilstand.
Het is de man gelukt om zelf uit zijn auto te klimmen. Hij is even later door een hardloper gevonden op de Hesselingendijk. De hardloper schakelde de hulpdiensten in, waarna de man naar het ziekenhuis is gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn.
In verband met wegwerkzaamheden is de Stroinkweg afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Hesselingendijk en de Woldlakeweg. Er wordt een omleiding aangegeven. Het is niet duidelijk of de bestuurder die borden heeft gemist of dat hij bewust door is gereden. De politie onderzoekt het ongeluk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.