nieuws

Verdwenen paard Geesteren bleek al gevonden, politie betreurt fout

De Friese merrie bleek al gevonden, maar dat was niet bekend bij de politie
De Friese merrie bleek al gevonden, maar dat was niet bekend bij de politie
Door een foutje van een telefoniste werd de vindster van een loslopend paard uit Geesteren vorige week doorverwezen naar de dierenambulance in plaats van de politie in Tubbergen. Daardoor wist de politie niet dat het vermiste paard was gevonden en verkeerde de eigenaar van het paard onnodig in de veronderstelling dat zijn Friese merrie was verdwenen.
In de nacht van woensdag op donderdag verdween de Friese stamboekmerrie uit een wei aan de Vikkersweg in Geesteren. Op vrijdagmorgen deed de eigenaar aangifte bij de politie, zijn schoondochter deed een oproep op Facebook. De oproep op Facebook bleek uiteindelijk succesvol, iemand had de Friese merrie gezien.

Politie betreurt fout

Het paard bleek donderdag al in een stal in Tubbergen opgevangen te zijn. De vindster had dat ook gemeld, maar de telefoniste verbond haar door met de dierenambulance in plaats van de politie in Tubbergen. Daardoor kon er geen verband gelegd worden tussen de twee meldingen. De politie betreurt de fout en zal de telefoniste erop wijzen dat de dierenambulance alleen wordt ingeschakeld voor kleinere dieren, niet bij paarden.
Overigens is nog altijd niet duidelijk hoe het paard uit de wei is gekomen. Volgens de dierenpolitie is het hek beschadigd en kan dat niet door het paard veroorzaakt zijn. Of iemand de merrie heeft losgelaten als grap of dat er toch sprake is geweest van een poging om het dier te stelen, blijft daardoor onduidelijk.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.