nieuws

FC Twente in eigen huis langs SC Cambuur

FC Twente heeft zondag geprofiteerd van het puntenverlies bij de concurrentie. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Michel Jansen met 3-1 van SC Cambuur.
Na enkele mogelijkheden voor beide ploegen kwam Cambuur na 25 minuten op voorsprong. Bengtsson trok Ogbeche naar de grond in de zestien en Leeuwin benutte de gegeven strafschop. Kort daarna was Rosales dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot naast. Castaignos kwam even later nog dichterbij, maar raakte de paal met zijn inzet en dus was de ruststand 0-1.
Kort na rust was Castaignos dicht bij de gelijkmaker, maar kopte naast. Kort daarna deed hij het beter en kopte de gelijkmaker achter Nienhuis. Na een uur kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. De net ingevallen Eghan schoot van afstand en zag de bal onder de doelman door binnengaan. Tien minuten voor het einde was het duel beslist. Bengtsson kopte de 3-1 binnen uit een hoekschop en dat was ook de eindstand.

FC Twente - SC Cambuur 3-1

0-1 Leeuwin (25/strafschop)
1-1 Castaignos (54)
2-1 Eghan (60)
3-1 Bengtsson (79)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Tadic, Bijker, Van der Laan, Lukoki
FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder (Koppers/56); Ebecilio, Gutierrez, Tadic; Promes, Castaignos (Børven/67), Mokhtar (Eghan/59).
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Van Moorsel (Mulders/61), El Makrini (Bakker/76), Ritzmaier; Ogbeche (Hemmen/61), Lukoki, Manu.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.