nieuws

Sperweruil vertrokken uit Zwolle? Voor het eerst sinds november niet gezien

De sperweruil in Zwolle
De sperweruil in Zwolle
Is de sperweruil vertrokken uit Zwolle of had'ie vandaag een snipperdag? Op Twitter vraagt iemand het zich af. Het is voor het eerst sinds november dat de bijzondere uil niet is gezien in Zwolle.
Half november zag een machinist de sperweruil voor het eerst in Zwolle. Op de website waarneming.nl werd dat doorgegeven maar er werd in eerste instantie nog getwijfeld of het wel echt om de zeldzame vogel zou gaan. Die twijfel verdween op 24 november toen meerdere mensen de sperweruil zagen in de buurt van het station.
Al snel liep het storm. Honderden vogelspotters togen naar Zwolle om een glimp op te vangen van het dier. Ze kwamen daarvoor van heinde en verre, sommigen zelfs uit Duitsland en België. Veel vogelliefhebbers wilden wel een stukje omrijden voor de uil die zelden in Nederland verblijft. De afgelopen honderd jaar werd de sperweruil nog maar drie keer eerder gezien in Nederland, voor het laatst in 2005 in Drenthe.

Teleurstelling

Vanaf eind november ging er geen dag voorbij of er kwamen vogelspotters naar Zwolle voor de zeldzame uil. Zo ook vandaag. Maar het lijkt erop dat de uil is vertrokken, want vandaag werd de sperweruil voor het eerst niet gezien. Tot grote teleurstelling van de spotters.
Maar ook op de website waarneming.nl kwam geen enkele melding binnen dus lijkt het erop dat de sperweruil inderdaad is vertrokken. Waarnaartoe is voorlopig een raadsel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.