nieuws

Investering van 4,4 miljoen in verkeersveiligheid Twente

Herinrichting wegen Twente
Herinrichting wegen Twente
Alle veertien gemeenten in Twente krijgen gezamenlijk 4,4 miljoen euro van de Regio Twente om de verkeersveiligheid te vergroten. Het aantal verkeersdoden moet naar nul, om dat doel te bereiken zijn forse investeringen nodig.
Het geld is bedoeld voor bijvoorbeeld voorlichting op scholen, maar ook concrete aanpassingen aan wegen worden uit deze pot bekostigd. De Regio Twente is een samenwerkingsverband van alle gemeenten in Twente. Vanuit het programma Duurzaam Veilig wil de Regio Twente zich de komende twee jaar vooral richten op jongeren en beginnende bestuurders, maar ook op de oudere weggebruiker. Dat zijn kwetsbare doelgroepen, aldus een woordvoerder.

Ongevallen terug dringen

Gemeenten moeten zelf plannen indienen voor de aanpassingen. Per gemeente is geld gereserveerd. De bedoeling is dat alle wegen in het buitengebied goed worden ingericht met de juiste belijningen. Het doel is om het aantal ongevallen terug te dringen. De Regio Twente geeft aan dat in principe de infrastructuur goed is ingericht en dat het ook belangrijk is om het verkeersgedrag van weggebruikers te veranderen. Van de 4,4 miljoen euro is 8 ton gereserveerd voor voorlichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.