nieuws

CDA Zwolle: geen versobering N340, college moet druk uitoefenen

Impressie nieuwe N340
Impressie nieuwe N340
Het CDA in Zwolle maakt zich ernstig zorgen over de aanleg van de N340, die anders dreigt te worden uitgevoerd dan bedoeld was in de oorspronkelijke plannen. In december stemde de VVD in Provinciale Staten in met een versobering van de N340.
Coalitiepartij VVD schaarde zich toen achter een motie van de oppositie en ging daarmee lijnrecht in tegen de wens van de andere coalitiepartijen. Het CDA in Zwolle vindt dat het college zich hard moet maken voor de uitvoering van het oorspronkelijke plan.

"Zwolle heeft zelf minste last van versobering N340"

Woensdag wordt in Provinciale Staten opnieuw gesproken over de gevolgen van de aangenomen motie. Het Zwolse CDA-raadslid snapt er helemaal niets van. "Het is onbegrijpelijk dat in deze fase de hele planvorming nog overhoop gehaald wordt door een motie, nota bene ondersteund door een VVD in de Provinciale Staten die bestuurlijke verantwoordelijkheid draagt."
Volgens het CDA in Zwolle heeft de stad zelf het minste last van de versobering van de N340, maar heeft Zwolle er wel belang bij dat de oorspronkelijke plannen zo compleet mogelijk worden uitgevoerd. Als het achterland verstopt raakt, straalt dat ook uit naar Zwolle, stelt de partij. Het CDA vindt dat het college van Zwolle nu moet laten zien dat zij haar positie waard is en druk uitoefenen op de Provincie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.