Gedeelte 260 miljoen N340 mogelijk naar openbaar vervoer

Een gedeelte van het geld dat overblijft als de N340 goedkoper wordt aangelegd komt waarschijnlijk ten goede aan het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende fracties in de Provinciale Staten.

Er lijkt een meerderheid te zijn die een gedeelte van het geld wil gebruiken om dreigende bezuinigingen op het openbaar vervoer af te wenden. De N340 tussen Hardenberg en Zwolle moet goedkoper worden aangelegd. Tot eind vorig jaar zou er ruim een kwart miljard euro in de weg worden geïnvesteerd maar een meerderheid vindt dat nu teveel geld. Naar verwachting kan de weg 100 tot 130 miljoen euro goedkoper.

Politiek praat woensdag over N340

De provinciale politiek praat woensdag over de nieuwe plannen voor de N340. Het is nu nog onduidelijk voor hoeveel minder de weg precies moet worden aangepast. Eind vorig jaar werd een motie van de PVV voor een versoberde aanleg van de weg door een meerderheid van de Provinciale Staten aangenomen.

De meeste partijen hebben hun eigen verlanglijstje voor het overblijvende geld. Alleen voor het openbaar vervoer  lijkt breed draagvlak te zijn. Partijen als de VVD en de PVV willen daarnaast een groot deel van het geld inzetten voor de N35. De linkse partijen zien liever dat er meer geld naar fietspaden en openbaar vervoer gaat.

Bekijk de reportage in HD op Youtube

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren