nieuws

Samenwerking tussen Greijdanus College en Bonhoeffer College Enschede

Samenwerking tussen Bonhoeffer College en Greijdanus College
Samenwerking tussen Bonhoeffer College en Greijdanus College
Het Greijdanus College en het Bonhoeffer College in Enschede gaan samenwerken. Door de samenwerking kunnen leerlingen die havo/vwo volgen op het Greijdanus na het derde jaar overstappen naar het Bonhoeffer. Eerder moesten die leerlingen voor de laatste twee of drie jaar helemaal naar Zwolle.
Op het Greijdanus is er voor havo en vwo alleen de onderbouw. Deze opleidingen konden dan na het derde jaar afgerond worden op het Greijdanus in Zwolle. Als gevolg van de lange reistijd en de reiskosten zijn er bijna geen leerlingen die voor deze route kiezen.

Interconfessionele scholengemeenschap

Een belangrijke reden voor ouders om toch voor het Greijdanus College te kiezen is de gereformeerde basis van waaruit ze onderwijs geven. Het Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap, wat betekent dat het onderwijs is gebaseerd op verschillende geloofsovertuigingen. De verschillen tussen de scholen blijven bestaan, maar op het Bonhoeffer komt er wel meer aandacht voor de gereformeerde achtergrond van de leerlingen van het Greijdanus.
Sinds 2013 zijn Greijdanus en Bonhoeffer met elkaar in gesprek over de samenwerking. Binnenkort wordt de intentieverklaring officieel ondertekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.