nieuws

Akzo Delfzijl steunt collega's Deventer in acties

AkzoNobel Deventer
AkzoNobel Deventer
Medewerkers van AkzoNobel in Delfzijl steunen hun collega's in Deventer in hun strijd voor het behoud van werkgelegenheid in Deventer. Vakbond FNV heeft in Delfzijl de stemming gepeild onder de medewerkers en heeft 25% van de werknemers op die locatie gesproken.
AkzoNobel kondigde enige tijd geleden aan om de lokatie in Deventer te willen sluiten, het werk wordt in fases afgebouwd tot sluiting in 2016. Daarop ontstonden verschillende stakingen onder de werknemers in Deventer.

Vakbond roept op tot solidariteit

Vakbond FNV wil dat werknemers van alle chemie-vestigingen van AkzoNobel in Nederland zich solidair verklaren met Deventer. Als niet alle vestigingen een vuist maken richting AkzoNobel heeft actie geen zin. Vakbondbestuurder Vos liet dat vorige week al weten. 'De banen op andere vestigingen staan nu misschien nog niet op het spel, maar straks wel', aldus Vos. 'We gaan met hen praten over het sociaal plan wat in Deventer voorligt, maar ook over behoud van werk aldaar. Als we willen dat er banen in Deventer behouden blijven, moeten werknemers van andere locaties misschien ook maar actie gaan voeren, zich solidair verklaren.' Na Delfzijl volgende deze week de andere chemie-lokaties om uiteindelijk deze week een standpunt richting AkzoNobel in te nemen.

AkzoNobel is van mening dat het stoppen van de productie in Deventer een 'pijnlijke, maar juiste en noodzakelijke' beslissing is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.