nieuws

Eigenaresse van thuiszorgbureau in Enschede moet half jaar cel in

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
De rechtbank in Almelo heeft de twee eigenaressen van thuiszorgbureau Aleyna uit Enschede veroordeeld wegens fraude met persoonsgebonden budgetten. Een van de vrouwen kreeg van de rechter een half jaar cel, terwijl haar schoondochter een werkstraf van 240 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf kreeg.
Het thuiszorgbureau begon in 2008 en ging een jaar later failliet. Na het faillissement deden meerdere klanten van Aleyna aangifte van verduistering en deed de curator aangifte van faillissementsfraude. Het thuiszorgbureau had voornamelijk klanten uit de Turkse gemeenschap. Vele van hen waren de taal niet machtig of konden niet lezen en schrijven. Zij sloten zorgcontracten af met Aleyna, waarbij het bureau de PGB's ontving. In ruil zou er zorg geboden worden, maar die was minder dan afgesproken en in sommige gevallen werd er zelfs helemaal geen zorg verleend. 
De schoonmoeder werkte eerder bij thuiszorgbureau Balanszorg. Dat bedrijf moest zich al eerder eens verantwoorden voor de rechter wegens fraude met PGB's. Tijdens de rechtszaak twee weken geleden gaf de officier van justitie aan de vrouw ook te zien als de kwade genius achter de fraude bij Aleyna.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.