nieuws

Twee arrestaties voor poging tot afpersing riethandel in Genemuiden

In Genemuiden zijn twee mannen aangehouden voor poging tot afpersing van de eigenaar van riethandel Van Rees en Zonen in Genemuiden. De verdachten zouden ook betrokken zijn bij brandstichting in twee loodsen van de riethandel en de woning van de moeder van de riethandelaar.
De verdachten die zijn aangehouden zijn mannen van 48 en 67 jaar. In oktober vorig jaar woedde brand in de opslagloodsen van de riethandel in Genemuiden en Blokzijl. Bij de brand in Genemuiden ging een half miljoen bossen riet in vlammen op. Bij de brand in Blokzijl brandde een grote loods af en moesten drie omliggende huizen uit voorzorg worden ontruimd. Ook werd een brand aangestoken bij het huis van de 89-jarige moeder van de 67-jarige riethandelaar.

Zakelijk conflict

Na de branden gaf de rietteler aan dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Hij zei dat hij een zakelijk conflict de oorzaak van de brandstichtingen kon zijn. Van Rees loofde een beloning uit voor de gouden tip.
De verdachten hebben mogelijk meer op hun kerfstok en zitten vast op het politiebureau in Zwolle. Het onderzoek naar de branden gaat verder.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.