nieuws

Een op de vijf huizen in Overijssel wordt met verlies verkocht

Een op de vijf woningen met verlies verkocht
Een op de vijf woningen met verlies verkocht
Ruim één op de vijf huizen in Overijssel is het afgelopen jaar verkocht met verlies. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS in gegevens van het Kadaster.
In Overijssel gaat het om 21 procent van alle huizenverkopen. Volgens datzelfde Kadaster werden er in 2013 in totaal 6840 huizen verkocht in de provincie. Dat betekent dat vorig jaar in Overijssel ruim 1400 huizenverkopers hun verlies moesten nemen. In al die gevallen kreeg de verkoper minder voor zijn huis dan wat hij er zelf eerder voor betaald heeft. En als je de kosten koper daar ook bij rekent - wie enkele jaren geleden een huis kocht ging er vanuit dat hij die kosten makkelijk zou terugverdienen bij de verkoop - dan is zelfs bij één op de drie huizenverkopen verlies geleden.

Verkoper Loosdrecht maakt 85.000 euro verlies

Overijssel komt daarmee als een gemiddelde provincie uit de bus, blijkt uit de provinciale vergelijking van de NOS. In Flevoland zijn relatief gezien de meeste huizen verkocht met verlies en in Zeeland en Noord-Holland het minst.
Toch ligt het meest extreme voorbeeld dan weer wel juist in die laatste provincie. In Loosdrecht moest vorig jaar een huizenverkoper wel heel erg door de knieën. Hij verkocht zijn huis onder de rook van Hilversum voor 85.000 euro minder dan wat hij er zelf voor had betaald. Om welk totaalbedrag het uiteindelijk ging, meldt de omroep niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.