nieuws

Heracles boekt makkelijke en belangrijke zege bij ADO Den Haag

Heracles Almelo heeft dinsdagavond het belangrijke duel bij hekkensluiter ADO Den Haag met gemak gewonnen. In het Kyocera Stadion werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Jan de Jonge.
Al na ruim een minuut was het raak voor Heracles. Linssen kreeg de bal terug van Uth en tikte beheerst de 0-1 binnen. Alleen Drost van PEC Zwolle scoorde eerder dit seizoen (tegen Heracles). ADO was dicht bij de gelijkmaker, maar een voorzet van Meijers werd door iedereen gemist. Na ruim een half uur verdubbelde Uth de score. Hij kopte knap binnen uit een fraaie voorzet van Rosheuvel.

De tweede helft begon vervelend voor Heracles. Doelpuntenmaker Linssen, die zes keer scoorde in zijn laatste zes duels, moest er geblesseerd vanaf. Ondertussen had een gedeelte van het ADO-publiek het stadion al verlaten omdat het niet meer achter trainer Steijn staat. Alberg kreeg een kans op de 1-2, maar hij schoot naast. Aan de andere kant kon invaller Tannane het duel beslissen, hij schoot echter net over. Kort daarna was het wel raak. Uth schoot zijn tweede binnen op aangeven van Bel Hassani. De ploeg uit Almelo kreeg daarna nog kansen op meer, maar het bleef bij 0-3 in Den Haag.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3

0-1 Linssen (2)
0-2 Uth (34)
0-3 Uth (57)
Arbiter: Higler
Geel: Alberg
ADO Den Haag: Coutinho, Malone, Zuiverloon, Beugelsdijk, Meijers, Alberg, Holla, Van Haaren (Gouriye/46, Kanon/85), Schet, Kramer, Van Duinen.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Cziommer (Bruns/78), Rienstra, Bel Hassani, Rosheuvel, Uth (Amoah/84), Linssen (Tannane/50).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.