nieuws

Gezonken woonark Roggebotsluis wordt vrijdag gelicht

De woonark die vorige week voor de Roggebotsluis tussen Kampen en Dronten is gezonken, wordt vrijdag gelicht.
Daarvoor wordt een speciaal schip gebruikt; een zogenoemd afzinkbaar ponton. Het gaat om het schip Deliver uit Urk. Volgens de schipper wordt de berging van de gezonken ark een speciale klus.

Woonark gaat terug naar werf in Hardenberg

Eerst worden hijsbanden onder de woonark doorgetrokken, vervolgens wordt de Deliver pal naast de woonark geplaatst en zinkt een deel van het schip tot de bodem. ls de Deliver op de bodem bij de sluis ligt, wordt de ark een ongeveer een halve meter opgetakeld en op het gezonken ponton getild.
De gezonken woonark gaat terug naar de werf in Hardenberg waar die is gebouwd. Op de werf wordt bekeken hoe groot de schade is en of reparatie zin heeft.

Vastgoedbeheerder benadert gedupeerde eigenaren

De eigenaren van de woonark zijn inmiddels benaderd door een vastgoedbeheerder om hun huisvestingsproblemen op te lossen. De eigenaren wonen in Leiden antikraak en moeten 19 februari uit hun woonruimte. Ze hebben al hun geld in de gezonken ark geïnvesteerd en dreigden op straat komen te staan.
De woonark zonk tijdens het afmeren voor de Roggebotsluis toen het door een stuurfout van een sleper tegen een meerpaal botste. De gloednieuwe woonark was onderweg van de werf in Hardenberg naar een ligplaats in Voorschoten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.