nieuws

Gevonden hond Hardenberg terug naar fokker

De hond Centa, die afgelopen maandag in Hardenberg is gevonden gaat vandaag terug naar de fokker. De Duitse staander wordt opgehaald uit het dierenasiel de Crull in Den Ham. De echte eigenaar van de hond is nog steeds spoorloos.
Centa zat afgelopen maandag in het centrum van Hardenberg urenlang vastgebonden aan een paal voor de deur van een supermarkt. Een oplettende voorbijganger alarmeerde de dierenambulance die het beest heeft meegenomen.

Registratiechip

Via de registratiechip in het oor van de hond kon niet de naam van de huidige eigenaar maar wel de geboortedatum van de teef achterhaald worden. Via die weg is uiteindelijk de fokker van de hond, Jentelsbrink Dog Consulting uit Nieuw-Weerdinge, gevonden. De eigenaresse van dit bedrijf is nog steeds in het bezit van de originele stamboom papieren en komt de hond vanmiddag uit het asiel ophalen. Ze zal zich tijdelijk over de onfortuinlijke hond ontfermen en ervoor zorgen dat er een nieuw baasje gevonden wordt. Natuurlijk mag ook de huidige eigenaar zich nog steeds bij haar melden.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.