nieuws

Emotionele rechtszaak brandstichter IJhorst korte tijd geschorst

De rechtszaak tegen een man uit Coevorden, die wordt verdacht van het aansteken van verschillende branden in IJhorst, is korte tijd geschorst geweest. Het verhaal van de slachtoffers riep zoveel emotie op dat de rechter besloot een korte pauze te houden.
Tijdens de zaak vertelden de getroffen woningeigenaren over de onrust die de branden in het dorp veroorzaakten. Ouders sliepen om en om zodat altijd iemand wakker was, kinderen sliepen niet meer uit angst. Nadat de verdachte aangehouden bleven de getroffenen met grote problemen achter.
De verdachte, die eerder al toegaf dat hij de branden had aangestoken, zei dat voor de kick te hebben gedaan. Tot verbazing van de aanwezigen in de rechtszaal zei de man dat de kick zelfs groter zou zijn geweest als er slachtoffers gevallen waren. Vorig jaar besliste de rechter dat de verdachte in het Pieter Baan Centrum onderzocht moest worden. Uit dat onderzoek blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.
De branden zouden zijn aangestoken met molotovcocktails. De reeks begon op 31 maart, toen een vakantiehuisje in vlammen opging. De eigenaresse daarvan had het naastgelegen huisje ingericht voor verhuur aan SM-liefhebbers, een feit waar destijds veel commotie over was. Daarna gingen nog meerdere vakantiehuizen en andere woningen in vlammen op.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.