nieuws

Spoedoverleg over afgelaste eredivisieduels tijdens nucleaire top

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede
Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede
In Den Haag is spoedoverleg over de eredivisieduels volgende maand in het weekend voor de nucleaire top. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft de Regiegroep Voetbal en Veiligheid bijeen geroepen. Daarin zit onder anderen burgemeester Den Oudsten van Enschede.
Tijdens het spoedoverleg wordt gesproken over de beslissing van negen burgemeesters om alle duels in de eredivisie in het weekend van 21, 22 en 23 maart af te gelasten. De burgemeesters van de speelsteden vinden dat er te weinig agenten bij de wedstrijden kunnen zijn. Veel agenten worden ingezet bij de nucleaire top in Den Haag.

Burgemeester Den Oudsten naar Den Haag

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede en zijn college Rob van Gijzel van Eindhoven zitten namens de burgemeesters in de zogenoemde regiegroep. Een woordvoerder in Enschede bevestigt dat Den Oudsten haastig naar Den Haag is gegaan. "Als de minister roept, dan wordt de agenda van de burgemeester omgegooid. Zo werkt dat."
De KNVB drong bij minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aan op het spoedoverleg. In de Regiegroep zitten behalve Den Oudsten en Van Gijzel ook politie, justitie, ministerie en de KNVB. Vanmiddag moet duidelijk zijn of er duels zijn die toch worden gespeeld en welke duels dat zijn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.