Trent Sainsbury debuteert met jetlag bij PEC Zwolle

Trent Sainsbury gaat donderdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht al zijn debuut maken voor PEC Zwolle. De net aangetrokken Australische verdediger start direct in de basis, vanwege de blessures van Darryl Lachman en Maikel van der Werff.

Sainsbury werd afgelopen vrijdag gecontracteerd en zette drie dagen geleden pas voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Toch durft trainer Ron Jans het aan om hem nu al een basisplaats te geven: "Hij is zondagmorgen om zes uur op Schiphol geland en heeft nog een beetje last van een jetlag, want hij wordt 's nachts nog geregeld vroeg wakker. Maar Trent heeft zondagmorgen meegedaan met de hersteltraining en daarna nog twee volledige trainingen gehad. En vorige week heeft hij nog gespeeld in de Australische competitie. Het zal allemaal wel heel nieuw zijn, maar: waarom niet?"

Ook Thomas ontbreekt
Jans moet sowieso improviseren in zijn basiself. Naast Lachman en Van der Werff ontbreken ook Kamohelo Mokotjo (knieoperatie), Leroy Labylle (scheenbeen) en Ryan Thomas die te veel last heeft van zijn heup. De plek van Mokotjo wordt overgenomen door Giovanni Gravenbeek. Voor de positie van linkeraanvaller heeft Jans verschillende mogelijkheden.

Ondanks de personele problemen wil Jans zich niet gaan verstoppen in Utrecht: "Er staat nog steeds een goed elftal, dus we kunnen daar gewoon winnen. En als we dat doen, gaan we over de 30 punten-grens heen. Daar gaan we voor."

FC Utrecht - PEC Zwolle begint donderdagavond om 18.45 uur en is live te volgen via Radio Oost en via @rtvoostsport op Twitter.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: