nieuws

Zeven hennepkwekerijen aangetroffen in Twente

Hennepkwekerijen opgerold in Twente
Hennepkwekerijen opgerold in Twente
De politie heeft in de afgelopen dagen zeven hennepkwekerijen ontdekt in Twente. Het gaat om kwekerijen in Almelo, Enschede, Glane, Hengelo en Rijssen.
In Almelo werden vanochtend kwekerijen aangetroffen in woningen aan de Gerard Doustraat en de Brucknerstraat. In de kwekerij aan de Gerard Doustraat waren de 350 hennepplanten dier er stonden al geoogst. In de kwekerij aan de Brucknerstraat werden ruim 320 planten gevonden.
Naar aanleiding van een melding van wateroverlast ging de politie gisteren naar een woning aan de Weegschaalstraat in Enschede. In de woning bevond zich een plantage met ruim 200 planten. De stroom werd illegaal afgetapt.

Ook vermoedelijke XTC aangetroffen

In een garage aan de Glanergrensweg in Glane werd gisterochtend een hennepplantage met meer dan 500 planten ontdekt. In de woning trof de politie een wapen aan en vermoedelijk 200 xtc-pillen aangetroffen. Onderzoek moet nog uitwijzen of het daadwerkelijk om xtc gaat.
In Hengelo was het vandaag en gisteren raak in twee woningen. In een woning aan de August Vordingstraat werden ruim 340 planten gevonden. In een woning aan de Willem Clerqsraat stonden bijna duizend planten.

Twee mannen aangehouden

In Rijssen vond de politie vanochtend in een woning aan de Handelsweg een hennepplantage met 640 planten. Een man uit Ede en een man uit Raalte zijn aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.