nieuws

Curator Op Doorreis: "Echtpaar haalde geld uit stichting voor privégebruik"

Op Doorreis failliet
Op Doorreis failliet
Curator Holsbrink kreeg vandaag een complex dossier in handen. De rechtbank Overijssel wees hem aan als curator van de failliet verklaarde begrafenisonderneming Op Doorreis uit Enschede. "Geld terugkrijgen lijkt een onmogelijkheid", zegt Holsbrink.
De rechtbank Overijssel verklaarde de begrafenisonderneming Op Doorreis V.O.F vandaag failliet, evenals de beide vennoten, het echtpaar De Wit en Konstapel. De stichting waarin de leden van de vereniging stonden ingeschreven is niet failliet verklaard. "Dat is formeel een belangrijk gegeven", zegt Holsbrink.
Veel geloof dat er vanuit de stichting nog geld terugvloeit naar de leden is er ook niet. Holsbrink: "Het is een stichting zonder geld. Een jaar of tien geleden is het echtpaar een drempel overgegaan en haalden ze geld uit het stichtingdepot voor privégebruik." De belangrijkste schuld die het echtpaar heeft, is dan ook de schuld die ze heeft aan de stichting. Op dit moment heeft de curator nog geen idee hoe omvangrijk die schuld is.

Enkele weken onderzoek nodig

Holsbrink onderzoekt de komende tijd of er nog wat te halen valt. Hij denkt zeker enkele weken nodig te hebben voor zijn onderzoek. Hoeveel leden de vereniging had op het moment van het faillissement is onbekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.