nieuws

Go Ahead Eagles speelt ook gelijk tegen RKC Waalwijk

Go Ahead Eagles heeft voor de tweede keer in vier dagen gelijkgespeeld in de eredivisie. In De Adelaarshorst werd het 2-2 tegen RKC Waalwijk. De laatste twee doelpunten vielen in de laatste minuten. Afgelopen zondag speelde de ploeg ook gelijk bij NEC.
Go Ahead Eagles begon goed aan het duel en kreeg kansen via Türüç en Falkenburg. Beide spelers konden twee keer schieten, maar vonden het net niet. Na 24 minuten was het wel raak. Van der Linden schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen. Daarna bloedde het duel wat dood. Türüç probeerde het nog een keer met een afstandsschot, maar dat werd geen doelpunt. RKC zette er weinig tot niets tegenover en dus ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in.
RKC kwam iets beter uit de kleedkamer en kreeg kansen via Anderson en Castelen. Aan de andere kant probeerde Falkenburg het met een fraai schot, maar vond Seda op zijn weg. Even later werd het wel 1-1. Schet schoot binnen na een actie en zag de bal nog worden aangeraakt door Schenk. Godee kreeg gelijk een kans op een nieuwe voorsprong, maar zag Seda opnieuw redden. Ook Türüç bleef het proberen, maar kwam niet tot scoren. De Deventer ploeg leek even later wel te scoren, maar de bal ging via de scrimmage naast. In de laatste minuut leek Go Ahead er toch met de winst vandoor te gaan omdat Schenk scoorde uit een hoekschop, maar niets was minder waar. Vanaf de aftrap kwam RKC weer op gelijke hoogte. Castelen schoot de 2-2 eindstand binnen.

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 1-1

1-0 Van der Linden (24)
1-1 Schenk (64/eigen doelpunt)
2-1 Schenk (90)
2-2 Castelen (90+1)
Arbiter: Braamhaar
Geel: Duits
Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (Lambooij/81), Falkenburg, Türüç, Antonia (Azevedo/72), Kolder en Godée.
RKC Waalwijk: Seda, Lamey, Van Hoevelen (Ivens/68), Gouano, Amieux, Sno, Duits, Anderson, Castelen, Joachim, Schet (Beauguel/82).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.