nieuws

N48/N348 in Overijssel mogelijk niet terug naar 100 km/u

N48 mogelijk niet terug naar 100 km/u
N48 mogelijk niet terug naar 100 km/u
De maximumsnelheid N48/N348 tussen Ommen en Hoogeveen blijft waarschijnlijk op het Overijsselse deel 80 kilometer per uur. Dat meldt RTV Drenthe. De snelheid werd in Overijssel in 2007 tijdelijk verlaagd van 100 naar 80 kilometer per uur, in afwachting van aanpassing van de weg.
Provinciale Staten van Overijssel neemt momenteel besluiten over het vergroten van de doorstroming en het verkeersveiliger maken van de weg. In 2007 werd de snelheid tijdelijk verlaagd vanwege de ernstige ongelukken op de weg. In de provinciale omgevingsvisie werd afgesproken dat snelheid op de autoweg na aanpassingen weer omhoog zou kunnen naar 100 kilometer per uur.
Nu wil ongeveer de helft van de leden van Provinciale Staten van Overijssel de weg op 80 kilometer per uur houden. De discussie over maximum snelheid ontspon zich toen Provinciale Staten een besluit moesten nemen over grote aanpassingen bij Lemelerveld. Gedeputeerde Gerrit Jan Kok van verkeer liet de staten weten dat ze zelf in de Provinciale Omgevingsvisie voor 100 kilometer per uur gekozen hebben, maar dat in de toekomst de staten anders zouden kunnen besluiten.

Teleurstelling voor Drenthe

Gedeputeerde Henk Brink van verkeer van de provincie Drenthe laat in een reactie weten dat als Overijssel besluit de weg op 80 kilometer per uur te houden dat een grote teleurstelling zou zijn, omdat op het Drentse deel van de weg wel 100 mag worden gereden. Volgens Brink is dat niet goed voor de regionale economie en de doorstroming op de autoweg.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.