Maximaal budget voor N340 en N377: 160 miljoen euro

De forse bezuiniging op de N340 en N377 in de regio Zwolle gaan door, maar er komt waarschijnlijk wel een oplossing voor de situatie in Balkbrug, knooppunt Varsen en de aansluiting met de A28.

Dat is de conclusie na het politieke debat woensdagavond op het provinciehuis in Zwolle. Aanvankelijk zou in beide wegen 260 miljoen euro worden geïnvesteerd, maar de politiek besloot eind vorig jaar om 130 miljoen euro te gaan bezuinigingen. Dat wordt nu 100 miljoen euro.

Boze bestuurders, ondernemers en inwoners van het Vechtdal hoopten voor het debat de politici nog op andere gedachten te kunnen brengen, zodat de bezuiniging helemaal zou worden teruggedraaid. Wethouder Evert Goldsteen noemde de manier waarop er over de weg wordt gepraat "een grabbelton die geen recht doet aan de omwonenden die al jaren in onzekerheid zitten." Maar van tevoren hadden verschillende partijen al een afspraak met elkaar gemaakt over de invulling van de bezuinigingen. Balkbrug krijgt zodoende toch een tunnelbak in de N377, knooppunt Varsen bij Ommen wordt verbeterd, net als de aansluiting met de A28.

19 februari valt finale besluit

De SGP spreekt zich als enige partij echt tegen de bezuinigingen uit. Het CDA hoopt via aanbestedingsvoordelen toch nog een groot deel van het oorspronkelijke plan uit te kunnen voeren. Over twee weken nemen Provinciale Staten een definitief besluit over het maximale budget voor de twee provinciale wegen bij Zwolle.

Bekijk de video in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren