nieuws

'Huisartsenpraktijk Enschede steelt gegevens studenten in Utrecht'

'Huisartsenpraktijk steelt gegevens studenten'
'Huisartsenpraktijk steelt gegevens studenten'
Eigenaar Drost van de huisartsenpraktijk voor studenten op de UT in Enschede wordt diefstal van de gegevens van patiënten verweten. Huisartsen in Utrecht willen hem voor de rechter slepen. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.
Het gaat om de gegevens van 3.600 studenten, die in verschillende huisartsenpraktijken in Utrecht patiënt zijn. Eind vorig jaar zou de zorgondernemer de gegevens hebben gestolen. De studenten zouden toen per mail zijn benaderd dat ze voortaan patiënt zijn bij een nieuwe huisartsenpraktijk voor studenten in Utrecht. Als de studenten dat niet zouden willen, moesten ze dat binnen twee dagen melden.

Inspectie voor de Gezondheiszorg ingelicht

Door het overschrijven dan de patiënten heeft Drost volgens de huisartsen ten onrechte 60.000 euro opgestreken als kwartaalvergoeding van de zorgverzekeraars. De handelwijze is de huisartsen in het verkeerde keelgat geschoten. Ze starten niet alleen een kort geding, maar ze hebben ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingelicht.
De praktijk van Drost in Enschede kwam eerder negatief in het nieuws. Een huisarts werd voorwaardelijk geschorst voor slechte communicatie en gebrekkige samenwerking met collega's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.