nieuws

Bewoners Hengelose Es in theaterproductie Scoren in de Wijk en Rabotheater

Bewoners van de wijk Hengelose Es gaan meedoen aan een theaterproductie van Stichting Scoren in de Wijk van FC Twente en het Rabotheater Hengelo. Het stuk "De Belofte", over het debuutjaar van een voetbaltalent, moet eind juni in première gaan.
Laurens ten Den, regisseur en scriptschrijver, heeft er enorm veel zin in. "We zijn al druk aan het schrijven aan het stuk". Het wordt een verrassing hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, omdat de acteurs zelf ook dingen kunnen aandragen die in het stuk worden verwerkt.
"Het is leuk om theater te maken met mensen die dat nog nooit hebben gedaan en misschien ook nooit meer zullen doen", aldus Ten Den. "Samen met een wijk iets maken dat groter is dan iets dat je in je eentje maak". Dat is voor Ten Den het leuke aan werken op deze manier.
In 2008 en 2010 werden al twee stukken opgevoerd door andere wijken uit de stad. De theaterproducties moeten de band van wijkbewoners versterken. Maandag 10 februari en maandag 17 februari zijn informatie- en wervingsavonden voor de bewoners van de Hengelose Es. De voorstellingen zijn op 28 en 29 juni.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.