nieuws

Wie heeft iets gezien? Politie deelt flyers uit na fatale inbraak Westenholte Zwolle

Met een passantenonderzoek hoopt de politie exact een week na dato getuigen te vinden van de fatale inbraak in de Zwolse wijk Westenholte van vorige week. Een 72-jarige vrouw kwam daarbij om het leven nadat ze hardhandig opzij geduwd werd door een vluchtende inbreker. Op dit moment zijn 16 medewerkers van de politie op pad in de wijk en wordt aan inwoners gevraagd of ze zich nog iets herinneren van die bewuste avond.
De vrouw wilde rond kwart voor zeven 's avonds net haar huis binnengaan toen ze verrast werd door de vluchtende inbreker. Ze kwam hard ten val en liep ernstig hersenletsel op. De schoonzoon van de vrouw - die met haar dochter getuige was van de gebeurtenis - zette kort de achtervolging in maar kon de inbreker niet meer inhalen. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overleed een dag later aan haar verwondingen.
Ondanks sporenonderzoek en uitgebreid buurtonderzoek is de inbreker nog niet gepakt. Daarom worden vanavond flyers uitgedeeld aan voorbijgangers. De politie hoopt op die manier toch nieuwe informatie te krijgen over de bewuste avond. Een speciaal team van enkele tientallen politiemensen is op de zaak gezet om de inbreker te vinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.