nieuws

Zwartewaterland en Connexxion praten over nieuwe exploitant veerdienst

Pont Genemuiden-Zwartsluis
Pont Genemuiden-Zwartsluis
Connexxion is met de gemeente Zwartewaterland in gesprek om de exploitatie van de veerdienst tussen Genemuiden en Zwartsluis over te doen aan een andere partij.
Het zoeken naar een nieuwe exploitant voor de veerdienst is een verrassende wending in het juridische conflict tussen Connexxion en Zwartewaterland. Connexxion stelt een half miljoen euro tegoed te hebben van de gemeente voor het verlies in de exploitatie en de kosten van het achterstallig onderhoud van de pont.  De gemeente wijst een financiële tegemoetkoming af omdat de jaarcijfers van de veerdienst over 2011 en 2012 ontbreken.
Connexxion heeft nog een exploitatiecontract voor de veerdienst tot 2021, maar wil er het liefst vanaf. Volgende maand gaat het vervoersbedrijf met de gemeente rond de tafel over de toekomst van het veer. De gemeente ziet graag dat het voormalige Veerhuis betrokken wordt bij een nieuwe exploitant. Zwartewaterland verlangt verder van een nieuwe exploitant dat de dienstverlening van het veer wordt gehandhaafd, dat vaartijden zo ruim mogelijk worden uitgevoerd en dat de tarieven niet verder zullen stijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.