nieuws

Geen wapens gevonden bij eerste actie preventief fouilleren in Holtenbroek Zwolle

Actie in Holtenbroek
Actie in Holtenbroek
De politie heeft gisteravond in de wijk Holtenbroek in Zwolle de eerste actie preventief fouilleren gehouden. Er is niks aangetroffen.
In Holtenbroek zorgen twee criminele groepen voor veel geweldsincidenten. In een jaar tijd werden er zeventien delicten met messen of vuurwapens geregistreerd. Maatregelen om de agressie in te dammen hadden weinig succes en daarom is er in samenspraak met gemeente, politie en justitie besloten dat er in de wijk preventie gefouilleerd gaat worden. 

Honderd mensen gecontroleerd

Tijdens de actie gisteravond werden alle jongeren boven de 12 jaar, die in het winkelcentrum aan de Bachlaan of omliggende straten liepen, gefouilleerd en gecontroleerd op wapens. Ook werden later op de avond auto's gecontroleerd die in het gebied reden tussen de Lassuslaan, Bachlaan, Beethovenlaan en Palestrinalaan. Zowel de bestuurders als de auto's werden gecontroleerd op aanwezigheid van wapens. In totaal werden ongeveer honderd personen en veertig voertuigen gecontroleerd. Er werden geen wapens aangetroffen of aanhoudingen verricht. De komende maanden zullen er meerdere van deze acties gehouden worden in de wijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.