nieuws

Annie Schreijer mag Europa in, CDA zet haar op kieslijst Europees Parlement

Annie Schreijer uit Hengevelde is vandaag tijdens het partij-congres van het CDA op plek 25 van de kieslijst voor de verkiezingen van het Europees Parlement geplaatst. Dat betekent dat de partij er mee akkoord gaat dat Schreijer, als ze voldoende voorkeursstemmen krijgt, ook daadwerkelijk haar zetel in het Europese Parlement zal innemen.
Annie Schreijer kwam in conflict met het CDA in Overijssel toen ze zei haar plek in het Europese Parlement op te zullen eisen bij voldoende voorkeursstemmen. Het provinciale partij-bestuur vond dat geen goed idee, omdat een lijstduwer normaal gesproken alleen op de kieslijst staat om hoger geplaatste partij-genoten aan een zetel te helpen.
Om alle gedoe te voorkomen, heeft het partij-bestuur voorgesteld de lijstduwers van alle provincies op de landelijke kieslijst te plaatsen. Het partij-congres heeft daar vandaag in Maarssen toestemming voor gegeven. Annie Schreijer staat nu op de 25ste plaats op de landelijke kieslijst.
Schreijer heeft aangekondigd campagne te voeren. Het zou niet de eerste keer zijn dat met behulp van voorkeursstemmen een politieke functie bemachtigd, eerder verkreeg ze op die manier bijvoorbeeld haar plekje in de Tweede Kamer. De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op donderdag 22 mei.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.