nieuws

Verkeersveilig Olst hoopvol over oplossing voor overlast vrachtwagens

Bewonersinitiatief 'Verkeersveilig Olst' is hoopvol dat er eindelijk iets gaat gebeuren om het aantal vrachtwagens in het dorp te verminderen. Met bijna alle lokale politieke partijen is nu een gesprek geweest en het lijkt erop dat de politici het probleem willen aanpakken. Al worden er nog geen harde beloftes gedaan.
Tientallen vrachtwagens doorsnijden dagelijks het dorp als ze van en naar het industrieterrein rijden dat midden in het dorp ligt. Inwoners van Olst maken zich er zorgen over. Het zou leiden tot gevaarlijke situaties, geluidsoverlast en overmatige uitstoot van fijnstof.
Jaren geleden stond de kwestie ook al op de politieke agenda, maar veranderde er volgens Verkeersveilig Olst helemaal niks. Daarom is nu met de verkiezingen in zicht aan alle politieke partijen gevraagd om hun visie op het vrachtverkeer door Olst toe te lichten.
Volgens Verkeersveilig Olst zijn alle partijen het er mee eens dat er iets moet gebeuren aan de situatie. Woordvoerder Hilbert Berents hoopt dat - ongeacht welke coalitie er ontstaat na de verkiezingen - gekozen zal worden om het oude industrieterrein midden in het dorp te laten verdwijnen. 
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.