nieuws

Verdachte dodelijke steekpartij Sumatrastraat Zwolle vrijgesproken

Een man uit Zwolle, die vorig jaar betrokken was bij een dodelijke steekpartij in zijn woonplaats, is door de rechtbank vrijgesproken van doodslag. De man stak tijdens een ruzie in de Sumatrastraat in Zwolle een andere man met een mes, waarna het slachtoffer aan zijn verwondingen overleed. Volgens de rechtbank is er sprake van noodweer.
Het Openbaar Ministerie had zes jaar celstraf tegen de verdachte geëist. De verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar en hadden al lange tijd een conflict.

Rechtbank acht noodweer bewezen

De mannen hadden in het verleden een relatie met twee zussen uit Zwolle. Nadat beide relaties voorbij waren, beschuldigde het slachtoffer zijn voormalige zwager ervan dat hij nu een relatie had met zijn ex-vriendin. 
Op 9 juni 2013 liep de ruzie uit de hand toen het slachtoffer een vrouw, die bij de verdachte was, aanviel in de Sumatrastraat. De verdachte kwam uiteindelijk tussenbeide, waarbij het slachtoffer drie keer gestoken werd. De verdachte heeft steeds gezegd dat het om noodweer ging en de rechtbank acht dat bewezen. 
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.