nieuws

Den Oudsten: verplaatsing voetbalwedstrijden enige optie voor ons

De burgemeesters konden niet anders dan de voetbalwedstrijden die in het weekend van 21, 22 en 23 maart zouden worden gespeeld te verbieden. Dat zegt burgemeester Den Oudsten van Enschede. "Vanwege de nucleaire top in Den Haag is er geen ME achter de hand en kan de politie niet opschalen als er iets gebeurt. We kunnen de veiligheid niet garanderen".
Na het overleg van vandaag bleven de burgemeesters er bij dat vijf wedstrijden worden verplaatst. Voor de vier wedstrijden die wel doorgaan zullen wel maatregelen genomen worden. "Dan moet je denken aan beperkte kaartverkoop en buscombi's voor uitsupporters", aldus Den Oudsten. Het risico bij deze wedstrijden is veel lager.

Verbazing over KNVB

Over de nieuwe data en het tijdstip, 2 en 3 april om 15.45 uur, kan Den Oudsten niet veel zeggen. "Daar gaat de KNVB over." Den Oudsten laat wel doorschemeren dat hij verbaasd is over het feit dat de wedstrijden gewoon gepland waren. "Het was al veel eerder bekend dat de top gehouden zou worden. En toch zijn er wedstrijden gepland. De KNVB had beter een vrij weekend kunnen inplannen."

Heracles-voorzitter Smit: dramatisch besluit

Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo noemt het besluit dramatisch. "In oktober 2012 is al begonnen met het maken van het competitieschema van dit seizoen. Toen was ook al bekend dat de top zou worden gehouden. Een maand geleden vroeg de KNVB aan ons of we de wedstrijd van zondag naar vrijdagavond wilden verplaatsen, vanwege de nucleaire top. En nu gaat het helemaal niet meer door! We leggen ons hier niet bij neer en zullen dit bij de bond aankaarten."
Voor de supporters is deze nieuwe datum ook dramatisch. "Die zijn gewoon aan het werk", zegt Smit. "En denk aan de catering, de vrijwilligers, de stewards. Ik vind het helemaal niks".

KNVB teleurgesteld in uitkomst overleg

De KNVB is teleurgesteld over de uitkomsten van het overleg tussen minister Opstelten van Veiligheid, de burgemeesters en de politie. De bond zegt de inspanningen wel te waarderen. Over de data van de verplaatste wedstrijden zegt de bond:
Eind maart bevinden de competities zich in de beslissende fase als het gaat om de strijd om de titels, promotie en degradatie. Juist dan zijn sportieve uitgangspunten zoals het bewaken van het uit- en thuisritme, maximale rust tussen de wedstrijden en een gelijk aantal wedstrijden in de competitie van cruciaal belang. Vanwege deze sportieve uitgangspunten in combinatie met de slotfase van de competitie moeten de wedstrijden zo snel mogelijk worden ingehaald. De verschuivingen in het programma hebben op deze manier zo min mogelijk invloed op de strijd om kampioenschappen, promotie en degradatie. Dit is niet alleen in het belang van de deelnemende clubs, maar ook van alle supporters in Nederland.
Het tijdstip van 15.45 uur heeft te maken met de Champions League en Europa League-wedstrijden die op 2 en 3 april worden gespeeld. Volgens de regels van de UEFA moeten de competitiewedstrijden in de Eredivisie op dezelfde dag een aantal uren voor deze Europese wedstrijden worden gespeeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.