nieuws

GA Eagles, FC Twente en Heracles Almelo spelen op andere dag door nucleaire top

De wedstrijden van Go Ahead Eagles, FC Twente en Heracles Almelo in speelronde 29 van de eredivisie worden uitgesteld vanwege de nucleaire top op 24 en 25 maart in Den Haag. Dat hebben de burgemeesters van de speelsteden besloten. Twee andere wedstrijden worden ook verplaatst.
Door de strenge beveiliging tijdens de top zijn er te weinig politiemensen om de openbare orde en veiligheid rond de voetbalwedstrijden te garanderen. Aanvankelijk dreigde de gehele speelronde van de eredivisie te wijken voor de nucleaire top. Na overleg tussen betrokken burgemeesters, het ministerie van Veiligheid en Justitie, de politie en de KNVB is besloten om een deel van de ontmoetingen ondanks de grote druk op het Nederlands politiekorps wel door te laten gaan.

Wedstrijden nu op woensdagmiddag

Voor PEC Zwolle verandert er niks. Heracles Almelo-Feyenoord, FC Twente-ADO Den Haag en Go Ahead Eagles-NAC Breda worden verplaatst naar woensdag 2 april om 15.45 uur. Ook de wedstrijden FC Utrecht-SC Cambuur en RKC Waalwijk-Ajax worden verplaatst.
Als op 2 april geen thuiswedstrijd van een Russische club in de Champions League wordt gespeeld, zullen de wedstrijden worden verlaat naar 18.30 uur. Dit wordt pas duidelijk op 21 maart als de loting voor de Champions League plaatsvindt.

Reactie van de KNVB
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.