nieuws

Lokaal Dinkelland wil raadslid en tevens penningmeester Helpt Elkander royeren

Lokaal Dinkelland wil voormalig raadslid royeren
Lokaal Dinkelland wil voormalig raadslid royeren
Lokaal Dinkelland wil het raadslid dat tevens penningsmeester was van begrafenisvereniging Helpt Elkander royeren. Vanavond werd bekend dat de man ervandoor is gegaan met een half miljoen euro van de begrafenisvereniging.
Fractievoorzitter Johannink van Lokaal Dinkelland reageerde vanavond beduusd. Hij vindt het onbegrijpelijk dat het voormalige raadslid zoveel geld heeft ontvreemd van de begrafenisvereniging. Volgens hem is het reden om snel met het bestuur van de partij om tafel te gaan om het royement te bespreken. Eerder werd het raadslid al geschorst.

Bedrag was groter dan gedacht

Begin januari verdween het raadslid en werd duidelijk dat hij geld had meegenomen van begrafenisvereniging Helpt Elkander. In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat het ging om 21.000 euro, maar vanavond bleek dat bedrag veel hoger te zijn. Tijdens een bijeenkomst voor de circa honderd leden van de vereniging is bekendgemaakt dat het voormalige raadslid 500.000 euro heeft gestolen.

Teken van leven

De man is nog altijd spoorloos. Nadat hij verdween wist de Twentsche Courant Tubantia hem nog op te sporen in een hotel in Zwitserland, maar daar vertrok de man na een paar dagen. Familie, vrienden en collega's kunnen al langere tijd geen contact meer met hem krijgen. Wel was er onlangs nog een teken van leven: het verdwenen raadslid heeft een dubbele afschrijving van contributie laten terugstorten naar zijn rekening. Het ging om een bedrag van nog geen twintig euro.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.