nieuws

Van Polen in hart van defensie PEC Zwolle tegen Ajax

Bram van Polen staat zondag in de thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax in het hart van de defensie.
De verhuizing van de rechtsback is noodzakelijk, omdat tijdens de laatste twee duels liefst drie centrumverdedigers geblesseerd raakten: tegen Roda JC vielen Maikel van der Werff en Darryl Lachman uit, in Utrecht liep Trent Sainsbury een gebroken knieschijf op.

Pech

"We hebben geluksmomenten gehad in wedstrijden, maar aan de andere kant hebben we ook echt heel veel pech met blessures", constateert trainer Ron Jans. "Allemaal door toevalligheden, heel vervelend. Gelukkig hebben we een paar overwinningen geboekt, dat scheelt. Als je een paar keer hebt verloren en je mist mensen, dan zeg je 'als dat maar goed gaat...' Nu denk je: wat hebben we te verliezen tegen Ajax?"
Giovanni Gravenbeek, die donderdag nog op het middenveld speelde om de eveneens geblesseerde Kamohelo Mokotjo te vervangen, wordt tegen koploper Ajax de rechtsback. De vrijgekomen plek in het elftal gaat naar Denis Mahmudov, die voor het eerst een basisplaats krijgt in een eredivisiewedstrijd. Ryan Thomas en Thanasis Karagounis, die deze week wat lichte klachten hadden, zijn fit en zitten zondag dus bij de selectie.

Mentaal fit

PEC Zwolle, dat door drie zeges op rij is geklommen naar de achtste plaats in de eredivisie, speelde donderdagavond nog op een loodzwaar veld tegen FC Utrecht, maar dat mag volgens Jans geen probleem vormen voor het duel met Ajax: "Je moet het gewoon op kunnen brengen om drie keer in de week een wedstrijd te spelen. We hebben nu een paar keer gewonnen en we spelen tegen Ajax. Ik denk dat het mentale gedeelte hartstikke fit is. En je wordt wel eens moe tijdens een wedstrijd, maar dat geldt ook voor Ajax."
De wedstrijd in het uitverkochte IJsseldelta stadion staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Braamhaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.