FC Twente verliest belangrijk duel bij PSV

FC Twente heeft zaterdagavond het belangrijke duel in de strijd om de titel in de eredivisie bij PSV verloren. In het Philips Stadion eindigde het aantrekkelijke duel in 3-2.
De eerste kans was voor Ruiz, hij schoot echter slap in de handen van Marsman. Even later was het wel raak. Arias stoomde op aan de rechterkant en kon zo de 1-0 binnenschieten. Aan de andere kant kreeg Ebecilio een grote kans op de gelijkmaker, maar kopte slecht in. Na 23 minuten was het ineens 2-0. Locadia wist de bal tussen Bengtsson en Bjelland in op doel te koppen en maakte de tweede treffer voor PSV. Tadic was voor Twente dichtbij, maar hij schoot op de lat. Kort voor rust kwam die treffer er toch. Promes schoot binnen na een snelle ingooi van Schilder. Na een aantrekkelijke eerste helft was 2-1 de ruststand.
Kort na rust was het alweer raak. Willems kon naar binnen komen en schoof met zijn rechter de 3-1 achter Marsman. Opnieuw kwam echter de spanning terug in de wedstrijd. Ruim twintig minuten voor het einde bleef de bal in de zestien hangen na een hoekschop en schoot Ebecilio de 3-2 achter Zoet. Promes kreeg daarna een kans op de gelijkmaker, maar hij schoot wild over. Twente bleef op zoek naar de puntendeling, maar vond die niet en dus verloor het belangrijke punten in Eindhoven.

PSV - FC Twente 3-2