nieuws

Wildbeheereenheid weer aan het werk op terreinen Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer
Leden en vrijwilligers van de de Wildbeheereenheid West-Twente mogen weer aan het werk op terreinen van Staatsbosbeheer. Het gaat om een gebied van tachtig hectare dat in het gebied ligt dat in aanmerking kwam voor ruilverkaveling, maar dat niet meer verkocht zal worden.
Vorig jaar is veertig hectare aan grond verkocht in de gemeenten Wierden en Hellendoorn. De ruilverkaveling gaf grote onrust. Die onrust vanuit de samenleving en politiek heeft ervoor gezorgd dat er niet meer grond verkocht wordt. Staatssecretaris Dijksma heeft dat toegezegd. De tachtig hectare die nog over is, mag daarom weer door de wildbeheereenheid onderhouden worden.

Veel animo vrijwilligers

Staatsbosbeheer is de eigenaar van de grond. De organisatie erkent dat de waarde van de terreinen voor het landschap, de flora en de fauna alleen behouden kan blijven als het intensief beheerd wordt. Volgens de Wildbeheereenheid zijn er genoeg leden en vrijwilligers die vakkennis en ervaring hebben om het natuurgebied weer te beheren. Ruim 50 mensen hebben zich alweer opgegeven om snel aan de slag te gaan. Binnenkort is er een instructieavond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.