nieuws

Overijsselse CDA'ers blij met 25e plek Europese kieslijst Annie Schreijer

Overijsselse kopstukken van het CDA hebben enthousiast gereageerd op de 25e plek voor Annie Schreijer op de kieslijst voor de verkiezingen van het Europese Parlement. Gisteren werd tijdens een partij-congres van het CDA besloten dat alle provinciale lijstduwers op de kieslijst komen, waardoor ze verkiesbaar zijn voor Europa.
Lijstduwers zijn meestal bekende namen die onderaan een kieslijst gezet worden om de partij aan meer stemmen te helpen. Maar Schreijer kwam onlangs in conflict met het CDA Overijssel toen ze zei dat ze bij voldoende voorkeursstemmen ook daadwerkelijk haar plek in het Europese Parlement zou opeisen.

Lijstduwer

Gisteren besloot het partij-congres dat de lijstduwers van elke provincie op de kieslijst komen. Zo is voor iedereen de kans aanwezig om bij voldoende voorkeursstemmen Europa in te kunnen. Voor Schreijer zou dat niet de eerste keer zijn, zo verkreeg ze eerder bijvoorbeeld al haar plekje in de Tweede Kamer met behulp van voorkeurstemmen. De politica uit Hengelvelde heeft al aangekondigd campagne te zullen voeren.

Waardering

Veel CDA collega's hebben waardering voor Schreijer. Verwacht wordt dat de Hengeveldse flink wat stemmen zal binnenhalen voor het CDA. Overijsselse CDA-coryfee Bernard Kobes: "Annie Schreijer is het stemmenkanon voor Oost-Nederland." Ook Karl Kiel, voorzitter van de buitenlandcommissie van het CDA Overijssel: "We staan te springen om goede kandidaten. Met Schreijer zijn we zeer content."
De verkiezingen voor het Europese Parlement zijn op donderdag 22 mei.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.