nieuws

Heracles Almelo speelt gelijk tegen SC Cambuur

Heracles Almelo is vandaag in eigen huis tegen SC Cambuur niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg van Jan de Jonge wist in een attractieve wedstrijd pas laat de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1.
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en konden geen van beide het initiatief nemen. Na een aantal ongevaarlijke corners van Heracles was het aan de andere kant wel raak. Na een knappe individuele actie wist Elvis Manu keeper Pasveer te passeren in de lange hoek. De thuisploeg kwam hierna beter in de wedstrijd alleen ontbeerde het vaak aan de juiste eindpass. Heracles had het meeste balbezit en de gasten loerde veelal op de counter via de snelle Manu en Lukoki. 0-1 was de ruststand in Almelo.
De thuisploeg kwam voortvarend uit de kleedkamer want na een goeie voorzet van de ingevallen Tannane kopte Rosheuvel van dichtbij op de lat. Diezelfde Rosheuvel maakte even later ruimte voor zichzelf en schoot hard op de vuisten van Nienhuis. Nog geen minuut later spatte een ziedend schot van Ritzmaier uiteen op de lat. Heracles ging op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er bijna maar ook Bel Hassani zag zijn schitterende schot eindigen op de lat. Cambuur kreeg veel ruimte maar wist de wedstrijd niet te beslissen, hierdoor kon Heracles risico's nemen om de gelijkmaker te forceren. Dit lukte ook vlak voor tijd en dat was verdiend. Amaoh wist in eerste instantie een niet te missen kans naast te schieten maar even later was het alsnog raak toen Te Wierik een corner binnen kopte, 1-1. Dit was tevens de eindstand.
Heracles Almelo - SC Cambuur 1-1
0-1 Manu (23)
1-1 Te Wierik (89)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Bijker, Rienstra, Tannane, Schenkeveld
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate (Powel/83), Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel (Amoah/78), Uth, Bruns (Tannane/46).
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan (Van Boxel/80), Bijker (Pereira/63); El Makrini, Ritzmaier, Bakker; Lukoki, Hemmen (Barto/67), Manu

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.