nieuws

Vrienden wildplasser keren zich tegen politie Hengelo: vijf aanhoudingen

Vrienden wildplasser keren zich tegen politie en worden aangehouden
Vrienden wildplasser keren zich tegen politie en worden aangehouden
De politie had er gisteravond een zware dobber aan om een wildplasser te beboeten. Een grote groep vrienden van de wildplasser keerde zich tegen de agenten. Uiteindelijk zijn vijf mensen aangehouden.
Op de Willemstraat kwam even voor middernacht een grote groep van zo'n veertig à vijftig mensen uit een touringcar stappen. Agenten van het horecateam zagen één van hen wildplassen en wilden hem bekeuren. Maar toen keerde een deel van de groep zich tegen de agenten.
Een aantal mensen probeerde de boel te sussen maar dat mislukte. De sfeer werd grimmiger en er werd gescholden en geduwd. Extra agenten kwamen ter ondersteuning en de groep werd gezegd dat ze weg moest gaan.
Slechts een deel luisterde, de anderen bleven verbaal agressief. Toen agenten één van hen wilde aanhouden voor belediging, keerde opnieuw een deel van de groep zich tegen de politie. Agenten hebben vervolgens de wapenstok gebruikt. Naast de wildplasser (39) zijn twee mannen opgepakt voor belediging (38 en 39), één voor vernieling (35) en één voor het verstoren van de openbare orde (20). 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.